VIDEO// Ce spune procurorul general despre investigațiile jurnalistice în care figurează subalternii săi

Anatol Mătăsaru
28/07/2020

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că s-a autosesizat  în cazul investigațiilor jurnalistice privind averile subalternilor săi și, la rândul său,  a expediat cazurile pentru a fi investigate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Stoianoglo a declarat că a sesizat ANI în cazul șefului de la oficiul Ciocana al Procuratuii municipiului Chișinău, despre care portalul Anticorupție.md a realizat ancheta „Divorțul fictiv și averea tăinuită a procurorului Igor Popa”.  Procurorul general susține că așteaptă ca ANI să se expună și în cazul adjunctului său, Ruslan Popov, despre care Anticorupție.md a realizat, în luna ianuarie, ancheta „Latifundiarul de la șefia Procuraturii Generale”. Alexandr Stoianoglo a sesizat ANI a doua zi după publicarea investigației, iar de atunci inspectorii de integritate nu pot lua o decizie.

Referitor la dosarul intentat anterior pentru îmbogățire ilicită fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Stoianoglo a spus că materialele au fost acumulate încă în perioada predecesorului său, Eduard Harunjen.

Alexandr Stoianoglo a fost întrebat și despre faptul că nu a declarat veniturile soției, însă omul legii a respins acuzațiile. „Am declarat tot. Puteți să verificați la Fisc”, a punctat șeful Procuraturii Generale.

Anatol Mătăsaru
28/07/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii