VIDEO // Consilierii din Trușeni apelează la societatea civilă și la mass-media

Sergiu Godoroja
23/04/2019

La Primăria din localitatea Trușeni fărădelegile se țin lanț. Pentru al doilea an consecutiv se falsifică bugetul local. Se adoptă fără dezbateri publice, în lipsă totală de transparență.

Banii comunei sunt pompați după interesele funcționrilor. Peste un milion de lei au fost preconizați pentru construcția stadionului. În acest scop, au fost alocați bani și în anii trecuți, dar nu s-a făcut aproape nimic. Nu există nici măcar proiectul viitorului stadion. În acelali timp, nu s-a alocat nimic pentru construcția sistemului de apă și canalizare.

Trei consilieri, membri ai comisiei juridice, au încercat să convoace ședința comisiei pentru a discuta despre fărădelegile admise de administrația satului Trușeni la repartizarea banilor publici. Dar ședința a fost blocată, s-au prezentat doar cei trei organizatori. Arunci, la discuții, au fost invitați reprezentanții societății civile, precum și mass-media, pentru a aduce la cunoștința locuitorilor din Trușeni despre fărădelegile comise față de ei.

Sergiu Godoroja
23/04/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii