VIDEO// Copil în stare gravă, neglijat de medic pentru că nu locuiește pe teritoriul arondat centrului la care s-a prezentat

Maria Olaru
13/12/2018

Un băiat din comuna Budești, bolnav de pneumonie, a fost ignorat de un medic de familie de la Centrul medicilor de familie din sectorul Ciocana, unde a venit după ajutor. Motivul refuzului a fost că tânărul pacient nu era inclus în lista teritorială atribuită.

Copilul, ai căror părinți sunt plecați peste hotare, a venit de unul singur la policlinică. La radiografie s-a constatat că acesta avea pneumonie acută. Deși se simțea rău și avea febră, medicul la care s-a adresat a refuzat să-l consulte și i-a zis să aștepte medicul său de familie, care va veni la muncă după-amiază.

Băiatul a fost ajutat de două femei care au chemat ambulanța. Mașina salvării a venit aproximativ peste o oră, în acest timp copilul a așteptat tremurând din cauza febrei.

Ajunși la fața locului, medicii de la salvare s-au arătat deranjați că minorul nu a așteptat medicul de familie și nu avea cu el bulletin de identitate sau certificat de naștere. La insistența femeilor, tânărul pacient a fost consultat și dus la spital, unde a fost internat.

 

Maria Olaru
13/12/2018Follow us on Telegram

Comentarii