VIDEO// Copil în stare gravă, neglijat de medic pentru că nu locuiește pe teritoriul arondat centrului la care s-a prezentat

Maria Olaru
13/12/2018

Un băiat din comuna Budești, bolnav de pneumonie, a fost ignorat de un medic de familie de la Centrul medicilor de familie din sectorul Ciocana, unde a venit după ajutor. Motivul refuzului a fost că tânărul pacient nu era inclus în lista teritorială atribuită.

Copilul, ai căror părinți sunt plecați peste hotare, a venit de unul singur la policlinică. La radiografie s-a constatat că acesta avea pneumonie acută. Deși se simțea rău și avea febră, medicul la care s-a adresat a refuzat să-l consulte și i-a zis să aștepte medicul său de familie, care va veni la muncă după-amiază.

Băiatul a fost ajutat de două femei care au chemat ambulanța. Mașina salvării a venit aproximativ peste o oră, în acest timp copilul a așteptat tremurând din cauza febrei.

Ajunși la fața locului, medicii de la salvare s-au arătat deranjați că minorul nu a așteptat medicul de familie și nu avea cu el bulletin de identitate sau certificat de naștere. La insistența femeilor, tânărul pacient a fost consultat și dus la spital, unde a fost internat.

 

Maria Olaru
13/12/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii