VIDEO// Două tinere, cercetate pentru trafic de copii, susțin că li s-a cerut mită pentru a scăpa de învinuiri

Anatol Mătăsaru
30/08/2019

Două tinere sunt cercetate penal, de un an și șapte luni, pentru trafic de minori. Fetele, învinuite că ar fi traficat o minoră cu dizabilități mentale, susțin că pocurorii ar fi cerut mită de la rudele lor pentru a fi absolvite de învinuiri.

”Nu s-a cerut direct de la noi. Au cerut de la rudele noastre. În jur de 20-30 de mii de euro”, ne-a declarat o inculpată.

Cele două învinuite s-au aflat în arest preventiv mai bine de un an, iar după ce au fost eliberate din închisoare, au fost impuse să poarte brățară electronică. ”Stăm la priză, ca telefoanele, câte două ore de două ori pe zi”, ne-a spus una dintre fete.

Inculpatele pledează nevinovate și susțin că dosarul le-a fost fabricat, însă dau declarații contradictorii pe caz. Ele afirmă, în același timp, că nu cunoșteau victima, dar că au fost la poliție să o preia după ce aceasta a fost bătută de soț.

Anatol Mătăsaru
30/08/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii