VIDEO // Exemplu concret de folosire a resurselor statului pentru campanie: pelerinaj electoral din pomana Direcției de Asistență Socială Chișinău

Anticoruptie.md
04/02/2019

Mai multe persoane de vârsta a treia din Chișinău au fost sâmbătă, 2 februarie, într-un pelerinaj gratuit la mănăstirea Sf. Marta și Maria din Căușeni. Oamenii spun că au primit un telefon la domiciliu de la persoane necunoscute, care s-au prezentat drept asistenți sociali și au fost invitați în pelerinaj, fiindu-le indicate locul și timpul plecării. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției de pe portalul Anticoruptie.md.

La ora 9 dimineața, la locul indicat, unde așteptau două autocare, s-au adunat cel puțin o sută de doritori de a merge la mănăstire. Pentru că numărul celor adunați a depășit așteptările organizatorilor, aceștia au fost nevoiți să suplimenteze excursia cu încă un autocar.

Activista Maria Olaru ne-a comunicat că a avut intenția să meargă și ea la mănăstire, însă a fost nevoită să renunțe. „Am vrut să fac niște poze cu telefonul mobil, dar o femeie a încercat să îmi ia telefonul. Spiritele au început să se încingă, mi s-a făcut frică și am chemat poliția. Am înțeles că pe agresoare o cheamă Mariana și este conducătoarea grupului. Aceasta a declarat poliției că pelerinajul este organizat de Direcția asistență socială”, ne-a comunicat Olaru.

Activista s-a arătat nedumerită că în timp ce la birourile asistenților sociali fac zilnic o coadă zeci de nevoiași în speranța să obțină un ajutor câte de mic, Direcția asitență socială organizează pelerinaje. „N-am mai auzit până acum ca asistența socială să organizeze pelerinaje pe la mănăstiri. Cred că are legătură cu campania electorală, deoarece ministra Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, candidează pe lista PDM”, a conchis activista.

Anticoruptie.md
04/02/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii