Video // Persoane cu dizabilități locomotorii din Trușeni, discriminate de către administrația locală

Sergiu Godoroja
24/11/2018

Persoanele cu dizabilități locomotorii care vin la Primăria din Trușeni ajung cu mare greu la funcționarii de acolo. La intrarea în primărie lipsește rampa de acces pentru cărucioare, din care cauză oamenii aflați în cărucior trebuie să urce scările pe mâini. 

Este și cazul lui Gheorghe Moisei, un locuitor din Trușeni, a ajuns până la Primărie în scaunul cu rotile, fiind nevoit să-l lase la intrare, iar scările să le urce târându-se cu ajutorul mâinilor.

Omul spune că se confruntă cu această problemă de fiecare dată când vine în audiență la Primărie.

La începutul anului 2017 am depus un demers în adresa administrației publice locale privind necesitata amplasării unei rampe de acces la Primărie. În scurt timp am primit un răspuns semnat de către primarul Ion Apostol în care edilul promite că pe parcursul anilor 2017-2018 va fi constrută o rampă de acces.

Anul 2018 este pe sfârșite, iar rampa nu a mai fost construită. După ce ani de-a rândul au fost vândute zeci de hectare de terenuri din proprietate satului, unde și-au construit palate politicieni și afaceriști, procurori, judecători și polițiști din Chișinău, funcționari nu au găsit oare vreo două mii de lei pentru amplasarea rampei?

Sergiu Godoroja
24/11/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii