Zece localități implicate într-un proiect privind sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale

Centrul Contact
13/03/2018
Captura foto

Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale. Acestea sunt: Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Chetrosu, Ialoveni, Gura Bîcului, Leova și Copceac. 


Asociațiile obștești, grupurile locale de inițiativă și primăriile localităților  implicate în proiect vor elabora împreună cu experți de la CONTACT  planuri locale de aprofundare a transparenței, vor întocmi și implementa proiecte de consolidare a capacitaților actorilor locali (societatea civilă, instituțiile publice, primăria, consiliul local) în domeniul democratizării vieții publice. Conform planurilor elaborate de participanții la proiect în localități vor fi desfășurate campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă locuitorii, identificate de comun cu ei soluții de redresare a situației, precum și audieri și dezbateri publice, întruniri și ședințe publice, alte evenimente cu participarea cetățenilor.  Pentru a desfășura activitățile, localitățile partenere vor beneficia de minigranturi orientate spre susținerea activităților stipulate în planurile de transparență și acces la informație și vor avea parte de instruiri, consultanță, și îndrumări la locul de muncă, oferite de facilitatorilor proiectului. 


Acțiunile preconizate sunt menite să sporească nivelul de participare a cetățenilor în procesul de elaborare, implementare și monitorizare a politicilor publice locale.
Proiectul este preconizat pentru 2 ani și va finaliza cu un concurs pentru cele mai transparente primării și cele mai incluzive comunități. 


Proiectul ”Sporirea transparenței administrației publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative” este desfășurat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).

Centrul Contact
13/03/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii