Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Anticoruptie.md
15/10/2021
Foto: știri.md

Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au respins recursurile înaintate de avocații lui Stoianoglo și de procurori, astfel procurorul general suspendat rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Precizăm că Alexandr Stoianoglo a fost reţinut săptămâna trecută pentru 72 de ore şi suspendat din funcţie. Avocaţii lui Stoianoglo şi ai adjunctul său Popov au organizat conferinţe de presă în care au declarat că reţinerea şi plasarea clienţilor lor în arest la domiciliu reprezintă un abuz şi că nu există probe în dosar care să justifice necesitatea aplicării arestului.

Pe de altă parte, Victor Furtună, procurorul care gestionează dosarul Stoianoglo, a declarat că acesta trebuie să rămână în arest preventiv, pe motiv că sunt investigate și alte persoane, iar în viitor ar putea exista noi rețineri și arestări.

Alexandr Stoianoglo a fost reţinut şi suspendat din funcţie la 5 octombrie, iar a treia zi, Judecătoria Chişinău a eliberat pe numele său mandat de arestare la domiciliu. El este învinuit pe cinci capete de acuzare, corupere pasivă şi fals în acte. Procurorul general suspendat pledează nevinovat la toate captele de acuzare ca îi sunt aduse. 

Anticoruptie.md
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii