„Tranzacții fictive”. Acuzațiile aduse politicianului Vasile Costiuc și fostului deputat PD Veaceslav Nedelea

Ilie Gulca
12/01/2022

Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, și fostul deputat PDM, Veaceslav Nedelea, sunt acuzați de angajații Centrului Național Anticuropție (CNA) și cei ai Procuraturii Anticorupție că ar fi ar fi participat la tranzacții fictive în urma cărora zeci de terenuri din Durlești au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar, Nicolae Crudu.

„Cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în urma descinderilor efectuate miercuri dimineață au fost reținute trei persoane suspectate de implicare în dosarul privind deposedarea de terenuri ale Primăriei orașului Durlești.

Potrivit surselor Portalului Anticoruptie.md, este vorba de politicianul Vasile Costiuc, fostul deputat PD Veaceslav Nedelea și Elena Baraboi.

Schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada 2005–2007.

Astfel, în urma acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 hectare, în valoare de 7.750.751 de lei.

În cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021, a mai fost reținută fiica fostului primar de Durlești, Nicolae Crudu, Diana, secretară de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Maia Sandu. Diana Crudu se află în prezent în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Ilie Gulca
12/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii