INTERVIU VIDEO // Rodica Antoci: „Sunt decizii foarte curajoase din partea instanţelor de judecată. Dar vreau să avem o colaborare eficientă şi cu Procuratura”

Cornelia Cozonac
2021-09-20 21:02:00

Funcţionarii de rang înalt, deputaţii, judecătorii şi procurorii se află în lista priorităţilor pentru Autoritatea Naţională de Integritate (ANI). Nu au scăpat de verificări nici fostul preşedinte Igor Dodon şi adjunctul procurorului general, Ruslan Popov. Nu întotdeauna, însă, aceste verificări se soldează cu rezultatul aşteptat de cetăţeni. Iar o parte din vină ar avea-o chiar inspectorii de integritate, care nu întotdeauna dau dovadă de curaj. O spune chiar Rodica Antoci, directoarea ANI, într-un interviu oferit pentru portalul Anticoruptie.md.

Rodica Antoci s-a arătat mulţumită de colaborarea instituţiei pe care o conduce cu instanţele judecătoreşti, ce nu poată să spună despre Procuratură şi aşteaptă mai mult curaj din partea procurorilor pentru o colaborate eficientă.

Interviul a fost realizat înainte de a fi votate modificările la Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și la Legea privind declararea averii și a intereselor personale.

  Filmare și editare video: Marin Bogonovschi.

Cornelia Cozonac
2021-09-20 21:02:00

Comentarii