46 de oficiali au confirmat participarea la Summit-ul Comunității Politice Europene. Lista va fi completată

Mihaela Cibotaru
24/05/2023
gov.md

46 de lideri europeni au confirmat, până miercuri, prezența la Summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova pe 1 iunie. În zilele următoare, Guvernul așteaptă și alte confirmări și, în scurt timp, vom cunoaște lista finală de participanți, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul unui briefing.

Totodată, în cadrul unei emisiuni la Rlive, Daniel Vodă a menționat că unii lideri nu vor participa la eveniment din motive întemeiate, cum ar fi alegerile în țările respective sau motive de securitate, care este și cazul președintelui Ucrainei. „Trebuie să fim cu toții într-o expectativă. Având în vedere situația de securitate, de fiecare dată anunțuri legate de participarea unor lideri precum este Zelenski le auzim mai aproape de ziua evenimentului”, a explicat el.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că unul dintre subiectele importante ce vor fi discutate în cadrul Summit-ului va fi interconectarea în Europa „din punct de vedere a transportului, relațiilor între oameni, în sectorul energetic”. „O țară la granița unui război în desfășurare - agresiunea brutală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, demonstrează că avem nevoie să transmitem un mesaj al păcii”, a explicat Daniel Vodă desfășurarea evenimentului internațional în Republica Moldova, menționând că autoritățile sunt capabile să gestioneze riscurile de securitate, în cooperare cu partenerii străini.

Pe 1 iunie în Republica Moldova se va desfășura Summit-ul Comunității Politice Europene, la care erau așteptați în jur de 50 de delegații oficiale - șefi de state și de guverne și înalți oficiali ai Uniunii Europene. Oficialii străini se vor întruni la în Bulboaca, la Castelul Mimi.

Mihaela Cibotaru
24/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii