Acuzații grave de „scurgeri” din Procuratură: „L-ar fi anunţat pe Artur Reşetnicov încă din seara de marți că vor avea loc reţineri miercuri”

Mădălin Necșuțu
03/02/2022

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică,  Lilian Carp, a declarat miercuri seară la emisiunea Punctul pe Azi, difuzată de TVR Moldova, că fostul deputat, Sergiu Sîrbu, a știut de percheziții și l-ar fi anunțat și pe colegul său Artur Reșetnicov de acest lucru, fapt pentru care lui Sîrbu i se va mai adăuga un caz de acuzare.

„Astăzi se mai adaugă încă un capăt de acuzare, că l-ar fi anunţat pe Artur Reşetnicov încă din seara zilei de ieri că astăzi vor avea loc reţineri şi că ar trebui să îşi facă curat în casă. Au loc aceste scurgeri din cadrul Procuraturii şi organelor de drept despre faptul că există posibilitatea arestării sau unor controale făcute la domiciliul unor foşti sau actuali funcţionari. Nu este un secret”, a declarat Carp.

Fostul deputat PCRM, PDM, al Platformei Pentru Moldova, actualmente, vicepreședinte al Partidului Șor, Sergiu Sîrbu, a fost reținut miercuri în dosarul foștilor deputați PCRM care au părăsit formațiunea și au aderat al platforma social-democratică la invitația lui Vladimir Plahotniuc. Ei sunt bănuiți de îmbogățire ilicită.

El a mai declarat și căvor mai urma deputați care vor fi controlați nu doar aceştia 14.

„Urmează şi alţii care au plecat în alte partide politice şi în sensul dat, Procuratura trebuie să demonstreze că este consecventă şi că acest dosar este mult mai complet decât pare”, a completat deputatul PAS, care a precizat că este de datoria Procuraturii să gestionează profesionist acest caz care ar fi mai complex decât pare la prima vedere.

Carp a mai menționat că astfel de dosare pe îmbogățire ilicită trebuie să se facă nu numai foștilor deputați, ci să se facă și altor categorii precum miniștri, magistrați, foști sau actuali funcționari.

„Mulţi din ei au apărut în vizorul organelor de drept atunci când şi-au pus casa la vânzare. În declaraţia de avere ea este de o anumită sumă, însă când ea este scoasă la vânzare se vede că defapt că luxul în care trăieşte depăşeşte de zeci sau sute de ori venitul pe care la avut fiind în funcţie”, a mai spus Carp.

Procurorii anticorupție i-au reținut, miercuri dimineață, în același dosar pe Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi, care sunt bănuiți și că au negociat tranziția colegilor lor de la Partidul Comuniștilor din R. Moldova la Partidul Democrat.

Cei 14 foşti deputaţi sunt Alexandr Banicov, Anatolie Zagorodnîi, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Igor Vremea, Corneliu Mihalache, Galina Balmoş, Sergiu Stați, Elena Gudumac, Petru Porcescu, Victor Mîndru, Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Vladimir Vitiuc.

Sursa video: TVR Moldova 

Mădălin Necșuțu
03/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii