Alegeri repetate la Bălţi fără Marina Tauber: Cine sunt candidații pentru fotoliul de primar al orașului Bălți

Irina Odobescu
06/12/2021
Colaj: CIJM

Turul doi al alegerilor locale pentru funcția de primar al orașului Bălți va avea loc pe 19 decembrie. Data a fost stabilită luni de Comisia Electorală Centrală (CEC). 

Conform datelor din primul tur, candidații care urmau să se lupte pentru fotoliul de primar erau Nicolae Grigorișin, candidat independent, cel care s-a clasat pe locul doi ca urmare a numărării voturilor din turul întâi și următorul candidat, Boris Marcoci, Partidul Acțiune și Solidaritate. Cu puțin timp în urmă, Boris Marcoci și-a a anunțat retragerea din cursă. 

Președinta CEC, Angelica Caraman a declarat în cadrul ședinței de luni că în cazul în care un candidat se va retrage, atunci bălțenii vor alege dintre candidatul rămas și următorul pe listă, conform voturilor acumulate în primul tur. 

Respectiv, lupta pentru primăria Bălți se va da între Nicolae Grigorișin, candidat independent și Alexandr Nesterovschi, înaintat de BECS.

Precizăm că pe data de 21 noiembrie au avut loc alegerile primarului de Bălți. Cele mai multe voturi a acumulat Marina Tauber, 47,93 la sută. Tauber urma să se confrunte în turul doi cu Nicolai Grigorişin, candidatul independent pentru care au votat 20,93 la sută din bălţenii care s-au prezentat la urne.

Pe 2 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi. Candidata Partidului ŞOR este acuzată de admiterea mai multor ilegalități privind cheltuielile formațiunii în campania electorală.

Curtea Supremă de Justiţie a menţinut pe 6 decembrie decizia instanţei de fond şi a Curţii de Apel Bălţi privind excluderea candidatei Partidului Şor, Marina Tauber, din cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Bălţi. Avocaţii formaţiunii politice au decşarat că vor merge la CEDO.

Irina Odobescu
06/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii