BNM a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Moldova Agroindbank

Anticoruptie.md
18/03/2016

Banca Națională a Moldovei anunță că a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Moldova Agoindbank pentru că aceștia nu ar mai corespunde cerințelor legale față de administratori, potrivit unui comunicat de presă. 

"Deciziile Băncii Naționale au fost luate în strictă conformitate cu legea, în baza circumstanțelor de fapt și a priorității de protecție a intereselor deponenților. Banca Națională reiterează publicului că măsurile pe care le întreprinde au menirea să sporească transparența structurii acționarilor băncilor licențiate, să elimine vulnerabilitățile din sectorul bancar și să contribuie la asigurarea stabilității financiare în Republica Moldova", se arată în același comunicat de presă al BNM.

Potrivit paginii oficiale a instituției bancare, din Consiliul băncii făceau parte șase persoane: Victor Miculeț, Nicolae Ciornîi, Natalia Vrabie, Stela Pahomi, Elena Maiorova și Elena Badrajan. Surse din sistemul bancar au declarat pentru portalul Mold-Street că BNM a retras confirmările în cazul lui Nicolae Ciornîi, Stelei Pahomi și Elenei Maiorova, care ar reprezenta un grup de acționari care dețin circa 40% din acțiunile Moldova Agroindbank. 

La începutul lunii martie, BNM a blocat un grup de acționari ai Moldova Agroindbank. Comitetul Executiv al BNM a stabilit că un grup de acționari ai instituției au acționat concertat în raport cu banca și au achiziționat anterior o cotă substanțială în capitalul social al băncii în mărime cumulativă de 39.58%, fără a avea permisiunea Băncii Naționale.

Anticoruptie.md
18/03/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii