Curtea de Apel Comrat are ultimul cuvânt. Rămâne sau nu bașcanul lui Ilan Șor în funcție

Anticoruptie.md
22/05/2023
Colaj CIJM

Curtea de Apel Comrat va examina luni, 22 mai, solicitarea Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind validarea alegerilor și confirmarea mandatului de bașcan al Evgheniei Guțul, care a obținut cele mai multe voturi în turul al doilea al scrutinului desfășurat în data de 14 în regiune. Decizia urmează să fie pronunțată în plină desfășurare a anchetei Procuraturii Anticorupție, care a inițiat procedura de verificare a listelor electorale, în urma unor „bănuieli rezonabile  că în liste sunt persoane decedate sau plecate peste hotare”.

Marți, 16 mai, oamenii legii au ridicat listele electorale și au solicitat reprezentantului CEC-ului din UTA Găgăuzia să se prezinte la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru a asista la procedura de desigilare a acestora.

Acțiunea, pe care a desfășurat-o la Comrat Centrul Național Anticorupție, în comun cu Procuratura Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații, a avut loc în cadrul cauzei penale, pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și coruperea alegătorilor. 

Evghenia Guțul, la anunțarea rezultatelor, a menționat pentru presa rusă de propagandă că  ar vrea să deschidă o reprezentanță a Găgăuziei la Moscova .   

„Suntem un partid pro-rus. Vrem să fim în continuare prieteni cu Federația Rusă, să prietenim cu alte țări. Nu ne dorim conflicte”, a spus Guțul.

 

Anticoruptie.md
22/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii