Deputați din Partidul Șor și-au vizitat colegii transfugi în izolatorul CNA. Ce pretext au folosit parlamentarii ca să li se permită accesul în celule

Irina Odobescu
07/02/2022
Foto: CIJM

Deputați ai Partidului Șor și-au vizitat, sâmbătă, colegii de partid aflaţi în detenţie preventivă în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Vizita aleșilor poporului a fost efectuată sub pretextul de a verifica condițiile de detenție  din izolator.

În izolatorul CNA se află cinci deputați transfugi, care au plecat, în 2015, de la Partidul Comunist din Republica Moldova (PCRM) la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Este vorba despre deputații care ar fi negociat trecerea colegilor lor în gruparea condusă de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc - Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov și Serghei Sîrbu.

Dintre aceștia, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Serghei Sîrbu au părăsit PDM și a ajuns, până la urmă, pe listele Partidului Șor. Izolatorul CNA se consideră a fi cu cele mai bune condiții de detenție din țară.

Precizăm că foştii deputaţi Anatolie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc, Artur Reşetnicov şi Serghei Sîrbu, bănuiţi de îmbogăţire ilicită, îşi vor petrece următoarele 30 de zile în Izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătorii de instrucţie au fost mai indulgenţi doar cu Violeta Ivanov, care a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Avocaţii celor cinci au declarat că clienţii lor pledează nevinovați şi vor contesta mandatele de arestare în instanţa ierarhic superioară.

Amintim că procurorii anticorupţie au descins, săptămâna trecută, cu percheziţii la 14 foşti deputaţi din PCRM, care în 2015 au părăsit formaţiunea, iar în 2017 au aderat la Partidul Democrat. Numele lor se regăsesc într-o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, realizată în ianuarie 2016.

Cei 14 foşti deputaţi sunt Alexandr Banicov, Anatolie Zagorodnîi, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Igor Vremea, Corneliu Mihalache, Galina Balmoş, Sergiu Stati, Elena Gudumac, Petru Porcescu, Victor Mîndru, Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Vladimir Vitiuc.

Irina Odobescu
07/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii