„Doamna Nemerenco m-a eliberat de două ori din funcție”. Ordinul de angajare a Valentinei Buliga la CNAMUP a fost anulat

Ilie Gulca
10/11/2021
Valentina Buliga

Ministerul Sănătății a solicitat marți directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, să anuleze ordinul de angajare a Valentinei Buliga în calitate de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților din cauza că a fost realizat cu încălcări ale legislației în vigoare.

„În urma investigațiilor, s-a stabilit că la angajarea doamnei Valentina Buliga […] nu a fost organizat un concurs public așa cum prevede Ordinul nr. 139 din 15.10.2015 al Ministerului Sănătății cu referire la aprobarea Regulamentului privind angajarea prin concurs al personalului medical din sistemul sănătății, publicat în Monitorul Oficial 297-300 din 30.10.2015”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ca rezultat, precizează responsabilii din sănătate, ordinul de angajare a fost anulat și a fost anunțat un concurs public pentru ocuparea funcției vacante de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților.

De partea cealaltă, Valentina Buliga a spus că demiterea sa a fost determinată de trecutul său politic, și nu de lipsă de profesionalism.

„Doamna Nemerenco m-a eliberat de două ori din funcție. La CNAS – în iunie 2019 și la CNAM – în august 2021.  Am venit din concediu pe 9 august, dimineața, am raportat la ședința operativă cum am gestionat compania în an de criză, cum am îmbunătățit mecanismul de compensare și, la ora 15.00, m-au sunat să plec. Dar de ce să plec?”, a spus fosta parlamentară pentru sanatate.info.  

„Astăzi, am depus cerere pentru că nu vreau să fac probleme unei instituții de care are acum nevoie țara. De ce să nu îi dai voie unui om să muncească, numai de aceea că a fost la PD? Partidul are oameni de tot soiul, dar trebuie să evaluezi activitatea unui om”, a adăugat ea.

Valentina Buliga a fost numită pe 1 noiembrie șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților prin ordinul directorului CNAMUP, Boris Golovin, fără consultarea prealabilă a Ministerului Sănătății.

Ilie Gulca
10/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii