„Drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor”. Litvinenco, despre moțiunea simplă a comuniștilor și socialiștilor

Irina Odobescu
14/10/2021
Foto: Sergiu Litvinenco via Facebook

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că „va da curs moțiunii simple înaintate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS)” în conformitate cu legea după ce deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat, joi, o moțiune simplă asupra activității ministrului. 

„Văd că socialiștii și comuniști au înaintat împotriva mea moțiune simplă la Parlament. Ce să zic? Deoarece este un instrument constituțional, evident că îi voi da curs așa cum prevede legea. Pe fond, voi vedea ce mi se impută și voi răspunde punctual la totul. Dar, dincolo de toate, precum am mai spus, drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor”, a scris ministrul Justiției.

Litvinenco a mai scris că reformarea justiției înseamnă și unele pierderi pe care le vor avea politicienii corupți: „Pe mine mă interesează ceea ce-și dorește majoritatea cetățenilor acestei țări. Și anume, un stat puternic, cu instituții funcționale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiți justiției. Și voi face anume ceea ce își doresc cetățenii. Punct!”.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Aleșii poporului din partea BCS susțin că Litvinenco își propune „subminarea justiției”. Textul moțiunii subliniază implicarea lui Litvinenco în „subminarea principiilor statului de drept”.

Irina Odobescu
14/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii