Executivul a împărțit banii din Fondul Rutier. Unde vor ajunge cele 1,5 miliarde de lei

Ion Chișlea
26/01/2022
asd.md

Guvernul a distribuit în ședința de miercuri banii din Fondul Rutier. Cea mai mare parte din cele 1,49 miliarde de lei va fi direcționată pentru întreținerea și pentru reparația drumurilor.

Potrivit programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022, aproape 700 milioane de lei vor fi distribuite pentru întreținerea drumurilor. Alte 540 milioane vor fi cheltuite pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești. În special este vorba de mai multe poduri pe șoseaua Chișinău-Leușeni și repararea nodului rutier la intrarea dinspre nord în municipiului Bălți.

De asemenea, din Fond vor fi reparate o serie de drumuri de nivel regional.

Prim-ministra Natalia Gavriliță a menționat că, în afară de investițiile din Fondul Rutier, localitățile vor beneficia de sume de finanțare directă de la buget pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

 De asemenea, mai multe drumuri naționale și internaționale urmează să fie reparate și reconstruite din finanțări externe.

Executivul a aprobat acum o lună semnarea contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”. 

Acesta prevede lansarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a mai multor sectoare de drumuri, dar și elaborarea mai multor studii de fezabilitate, inclusiv pentru autostrada Ungheni-Chișinău.

Ion Chișlea
26/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii