Executivul a împărțit banii din Fondul Rutier. Unde vor ajunge cele 1,5 miliarde de lei

Ion Chișlea
26/01/2022
asd.md

Guvernul a distribuit în ședința de miercuri banii din Fondul Rutier. Cea mai mare parte din cele 1,49 miliarde de lei va fi direcționată pentru întreținerea și pentru reparația drumurilor.

Potrivit programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022, aproape 700 milioane de lei vor fi distribuite pentru întreținerea drumurilor. Alte 540 milioane vor fi cheltuite pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești. În special este vorba de mai multe poduri pe șoseaua Chișinău-Leușeni și repararea nodului rutier la intrarea dinspre nord în municipiului Bălți.

De asemenea, din Fond vor fi reparate o serie de drumuri de nivel regional.

Prim-ministra Natalia Gavriliță a menționat că, în afară de investițiile din Fondul Rutier, localitățile vor beneficia de sume de finanțare directă de la buget pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

 De asemenea, mai multe drumuri naționale și internaționale urmează să fie reparate și reconstruite din finanțări externe.

Executivul a aprobat acum o lună semnarea contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”. 

Acesta prevede lansarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a mai multor sectoare de drumuri, dar și elaborarea mai multor studii de fezabilitate, inclusiv pentru autostrada Ungheni-Chișinău.

Ion Chișlea
26/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii