Fostul premier, Ion Chicu, supărat pe speakerul Igor Grosu

Viorica Mija
10/03/2023
Colaj CIJM

Liderul partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, declară că-l va acționa în judecată pe președintele Parlamentului, Igor Grosu. Totul, după ce, într-o emisiune televizată, speakerul a afirmat că „ și unul (Ion Chicu -n.r.), și alta (Irina Vlah – n.r.) fac parte din coloana a cincea a Federației Ruse”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul premier scrie că a cerut explicații de la Igor Grosu, adresându-i o cerere prealabilă oficială. Răspunsul primit nu l-a satisfăcut însă pe Ion Chicu.

„De fapt, nu Grosu a răspuns, dar a impus angajații Parlamentului să ticluiască răspunsul, deși trebuia s-o facă prin intermediul avocaților, pe cheltuială proprie, nu din bani publici. Desigur, vom sesiza CNA pe acest caz de utilizare a resurselor publice în scopurile personale ale liderului PAS”, a scris pe pagina sa de socializare Chicu.

În răspunsul primit din partea speakerului se accentuează că „informațiile calificate drept defăimătoare sunt lipsite de acest caracter”. Ion Chicu spune că, deoarece Igor Grosu refuză să infirme învinuirile e care i le-a adus, îl va acţiona în instanţă.

Amintim că, în timpul unei emisiuni la Vocea Basarabiei, liderul PAS, Igor Grosu, la întrebarea prezentatoarei despre reacțiile în urma discursului președintei Maia Sandu privind riscurile de securitate, inclusiv cele ale ex-premierului Ion Chicu și ale bașcanului Irina Vlah, speakerul a subliniat:

„Și unul, și alta fac parte din coloana a cincea, și primarul general al capitalei, și fostul președinte Dodon, și fugarul din Israel Șor fac parte din coloana a cincea a Federației Ruse. Ei sunt cei care repetă așa, disciplinat, ceea ce li se spune de la Kremlin, ei nu apar de la sine. Și unul, și altul primesc instrucțiuni, au fost cel puțin, acum nu știu, dar au fost consultați și primarul general al capitalei, acela se primbla chiar cu consultanții de la FSB pe aici prin târg, primul pe care l-ați menționat se întâlnea prin aeroporturile din proximitate cu consultanții de la FSB. Deci, toate aceste persoane nu sunt altcineva decât coloana a cincea a Federației Ruse, a agenturii Federației Ruse, asta trebuie să o spunem și toți cetățenii trebuie să știe pentru cine lucrează iată aceste persoane”.

Maia Sandu a declarat că protestele fac parte dintr-un ansamblu de acțiuni menite să destabilizeze situația din Republica Moldova. În opinia șefei statului, ar fi vorba despre acțiuni violente, planificate de Kremlin, pentru schimbarea puterii de la Chișinău.

Viorica Mija
10/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii