Foto/Video// Diaspora, solidară cu protestatarii de la Chișinău. În mai multe țări au avut loc acțiuni de protest împotriva invalidării alegerilor din Capitală

Anticoruptie.md
24/06/2018
Protestul moldovenilor de la Madrid. Foto: Leonid Furculita

Mobilizare masivă a diasporei moldovenești în Europa și pe continentul nord american. Cetățeni moldoveni stabiliți în mai multe state au organizat duminică acțiuni de protest, fiind solidari cu miile de oameni care au ieșit în centrul Capitalei, pentru a participa la un amplu protest, în legătură cu deciziile a două instanțe de a nu valida alegerile locale noi din Chișinău, din 3 iunie curent. 

Concomitent cu protestul de la Chișinău, duminică au avut loc acțiuni de protest în mai multe orașe din lume: Padova, Milano, Bologna, Roma, Veneția, Parma din Italia, Atena din Grecia, București, România, Varșovia, Polonia, Berlin și Frankfurt, Germania, Dublin, Irlanda, Bruxelles, Belgia, Londra, Marea Britanie, Haga, Olanda, Paris, Franța, Bilbao, Madrid și Barcelona din Spania.

Înarmați cu pancarte, moldovenii din Londra au scandat: „Chișinău, suntem cu voi”, „Jos mafia” și „Noi nu cedăm”.

Cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul orașului Parma, Italia, au adoptat o declarație în care condamnă invalidarea alegerilor locale de la Chișinău. „Facem apel către magistrații Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova să se conducă exclusiv de spiritul și litera Legii, conform principiului constituțional al separării ramurilor puterii în stat, și să confirme legalitatea alegerilor locale noi desfășurate la 20 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II) și să valideze fără întârziere mandatul de primar general al municipiului Chișinău, obținut de către domnul Andrei Năstase în rezultatul exprimării democratice și clare a voinței a alegătorilor”, se mai arată în textul declarației.

Protestul moldovenilor de la Berlin

Foto: Elena Rotary

Moldovenii de la Bruxelles au scandat: „Vot furat”, „Vrem votul înapoi”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria nu-i a ta” și „Jos dictatura”.

Și concetățenii noștri de la Varșovia au protestat duminică.

Foto: Alex Casianov

 Protestul unei moldovence stabilite la Boston:

Foto: Gabriela Cernolev

O familie de moldoveni din Caraibe a afișat mesajul „Vot furat de două ori”.

Foto: Alexandru Nartea

Și moldovenii din Dorf Meine, Germania, și-au exprimat solidaritatea.

Foto: Aliona Nicolaev

„Mobilizare, națiune! Vot furat” este mesajul de pe pancartele moldovenilor stabiliți la Bilbao, Spania.

Foto: Ion Borș

 

Anticoruptie.md
24/06/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii