„Încearcă să își compenseze inutilitatea”. Irina Vlah se declară îngrijorată de reținerea lui Stoianoglo și lansează săgeți spre socialiști

Ilie Gulca
07/10/2021
Bașcanul regiunii autonome găgăuze, Irina Vlah

Bașcanul regiunii autonome găgăuze, Irina Vlah, a calificat reținerea procurorului general suspendat drept „o presiune directă asupra acestuia și o tentativă de forțare a acestuia să tacă”. Liderul regiunii a făcut apel către guvernare să revină la principiile democratice și să respecte drepturile lui Alexandr Stoianoglo”.

Bașcanul se declară îngrijorată de reținerea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. „Este evident că instituțiile de stat au acționat la un ordin, și nu în conformitate cu legea. Este evidentă voința de a-l intimida pe Stoianoglo […]. Sunt convinsă că dl Stoianoglo este dispus să își demonstreze nevinovăția”, a scris Vlah pe Facebook.

Ea a făcut apel către autoritățile centrale să revină „în câmpul legal democratic și să respecte drepturile și libertățile lui Stoianoglo”.

Bașcanul s-a adresat locuitorilor regiunii să nu creadă unor politicieni care încearcă să își facă autoritate, profitând de situația procurorului general. „Ei nu își fac griji pentru dl Stoianoglo, ei își fac griji pentru ei înșiși, își fac griji că îi vom uita. Acești politicieni nu au idei și proiecte, nu știu cum să se facă utili societății și cum să își îndeplinească promisiunile făcute oamenilor. Ei încearcă cu scandal să își compenseze inutilitatea”, a spus Vlah.

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei s-au convocat miercuri într-o ședință extraordinară în cadrul căreia au adoptat o declarație despre „acțiunile ilegale la adresa procurorului general Alexandr Stoianoglo”. La aceeași ședință a asistat deputatul PSRM Vasile Bolea. Deputații au anunțat că în cazul în care nu va fi eliberat procurorul general, vor întreprinde acțiuni de nesubordonare.

Ilie Gulca
07/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii