Judecătoria Chișinău a scos de pe rol cererea Nataliei Morari

Ilie Gulca
19/10/2021
Jurnalista Natalia Morari

Judecătoria Chișinău nu a acceptat spre examinare, luni, cererea Nataliei Morari prin care aceasta solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoare a licenței de emisie a postului TV8. Această decizie a instanței este de ordin procedural, ceea ce îi oferă jurnalistei dreptul să solicite din nou magistraților examinarea cererii sale.

Fosta membră a asociației cu pricina, Natalia Morari, a acționat în judecată deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră, pretinzând că ar fi scris cererea de retragere din asociație „în condiții de presiune psihologică și șantaj”.

Pe 20 septembrie, în urma unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din asociație începând cu 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, pe 27 septembrie, ea a revenit asupra acestei decizii și a informat organizația despre retragerea cererii de retragere.

De cealaltă parte, membrii Asociației „Media Alternativă” și conducerea TV8 resping acuzațiile fostei lor colege, pe care le califică „drept false și calomnioase”.

„Cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abține de la desfășurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, se menționează în declarația TV8.

Jurnalista Natalia Morari a declarat că se retrage de la TV 8 după ce a anunţat că tatăl copilului ei este  Veaceslav Platon cu care a realizat interviuri şi pe care l-a invitat la emisiunile sale. Aceste fapte au fost calificate de colegii săi din cadrul Media Alternativă şi de organizaţiile de media ca fiind o încălcare a eticii profesionale și a Codului Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Ilie Gulca
19/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii