La sfat cu Roberta Metsola. Autoritățile au bifat agenda europeană

Tatiana Gherța
22/05/2023
gov.md

Pe lângă discursul de susținere a intenției Republicii Moldova de a se alinia blocului comunitar ținut în fața a peste 70 de mii de oameni, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a reconfirmat angajamentul instituțiilor europene și în fața premierului, Dorin Recean și a președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Oficialii au punctat în cadrul unei discuții desfășurate în incinta parlamentului elementele prioritare din agenda europeană pe care și-a asumat-o Republica Moldova. 

În cadrul întevederii șeful executivului, Dorin Recean a salutat decizia Robertei Metsola de a se alătura Adunării Naționale „Moldova Europeană”. 

„Trăim astăzi un moment istoric și vă mulțumim că ați ales să fiți parte din el. Suntem recunoscători instituțiilor europene pentru sprijinirea inițiativelor ce vizează fortificarea securității, dezvoltarea infrastructurii, consolidarea independenței noastre energetice și îmbunătățirea condițiilor de trai în Republica Moldova. Cetățenii noștri merită un viitor european și o viață mai bună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

Reformele pro-europene menite să apropie Republica Moldova de integrarea europeană cum ar fi, reforma justiției, combaterea corupției și alinierea legislației naționale la cea europeană.

La rândul său, președinta Parlamentului European a reconfirmat solidaritatea statelor și a instituțiilor europene în parcursul european pe care s-a angajat țara noastră, subliniind faptul că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, apreciind perseverența autorităților de la Chișinău de a genera rezultate rapide și concrete în ceea ce privește îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la standardele europene.

Precizăm că, duminică, 21 mai, în centrul capitalei a avut loc Adunarea Națională „Moldova Europeană” în cadrul căreia, la invitația șefei statului, Maia Sandu, a participat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Înaltul oaspete și-a început discursul în limba română. „Uniunea Europeană este viitorul Republicii Moldova. Europa este Moldova- Moldova este Europa”, a declarat Roberta Metsola.  

 

Tatiana Gherța
22/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii