Nicolae Eșanu, numit consilier al prim-ministrului Ion Chicu pe domeniul dreptului

Anticoruptie.md
18/11/2019

Fostul viceministru al Justiției, Nicolae Eșanu, a fost numit luni în funcția de consilier pe domeniul dreptului în Cabinetul prim-ministrului.

Nicolae Eșanu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul dreptului. În ultimii doi ani a fost secretar de stat la Ministerul Justiției, iar anterior, timp de aproape 10 ani a fost viceministru în cadrul aceluiași minister.

Din 2005, Nicolae Eșanu este reprezentantul Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, fiind membru, iar din 2017, membru supleant al Comisiei.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie curent, Nicolae Eșanu a fost selectat pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC) din partea ParlamentuluiLa distanța de două săptămâni, el și-a depus demisia din funcția de secretar de stat. Ulterior, concursul organizat de Legislativ a fost anulat, iar în funcția de magistrați ai CC au fost numiți Domnica Manole și Vladimir Țurcan.

Anticoruptie.md
18/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii