Nicu Popescu: „Summit-ul CPE este cel mai important eveniment și o investiție în viitorul Moldovei”

Mihaela Cibotaru
25/05/2023
IPRE

Summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova pe 1 iunie este cel mai important eveniment de politică externă și o investiție în viitorul țării noastre, a spus Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul Conferinței „Principalele subiecte și așteptări ale Summitului Comunității Politice Europene”, care se desfășoară, joi, la Chișinău.

„Pentru Republica Moldova este ocazie unică și este cel mai important eveniment de politică externă pentru țara noastră cel puțin de la independența încoace”, a spus ministrul Popescu în deschiderea evenimentului, menționând că Moldova are obiectivul de a-și consolida rolul Moldova în familia statelor europene.

Ministrul de Externe a menționat că, în ultimii 30 de ani, Republica Moldova trecut prin mai multe faze complicate de izolare, de incapacitate de a convinge, de a atrage asistență și acest Summit ne oferă posibilitatea de a recupera multe oportunități în interacțiunea cu partenerii externi și să facem o „investiție în viitorul relației noastre cu absolut fiecare stat democratic și liber din Europa”. Potrivit lui Nicu Popescu, relațiile cu țările europene sunt o  piatră de temelie pentru parcursul nostru european al Moldovei, deoarece „absolut fiecare pas, fiecare etapă în parcursul nostru de aderare trebuie sprijinit și votat de absolut fiecare stat membru al UE”. Summit-ul este o investiție și un semnal de sprijin pentru țara noastră pentru stabilitatea, pacea și pentru viitoarea prosperitate, a apreciat ministrul Popescu.

Participanții la Conferința „Principalele subiecte și așteptări ale Summitului Comunității Politice Europene” discută despre principalele așteptări ale Summit-ului, dar și despre rolul Comunității Politice Europene pentru regiune, dar și pentru Europa în general.

Cea de-a doua întrunire a Summit-ului Comunității Politice Europene va avea loc la Bulboaca, pe 1 iunie. În acest moment, se cunoaște despre participarea la eveniment a 46 de oficiali.  

Mihaela Cibotaru
25/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii