„Opinie separată”. Ce a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre evaluarea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo

Ilie Gulca
23/05/2022
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Foto: Facebook.com

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a pledat pentru sesizarea Autorității Naționale de Integritate (ANI) referitor la un potențial conflict de interese, precum și inițierea unei proceduri disciplinare în cazul procurorului general suspendat Alexandru Stoianoglo.

Oficialul și-a argumentat demersul prin „existența unei multitudini de semne privind comiterea de către Alexandr Stoianoglo a abaterii disciplinare”.

„Am anunțat că voi formula o opinie separată concordantă cu privire la hotărârea adoptată de CSP. Or colegii din CSP nu au susținut propunerile mele privind sesizarea ANI referitor la un potențial conflict de interese, dar și inițierea unei proceduri disciplinare având în vedere existența unei multitudini de semne privind comiterea de către Alexandr Stoianoglo a abaterii disciplinare”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Superior al Procurorilor a examinat în ședința de luni raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și au tras concluzia că activitatea sa nu a fost în conformitate cu cerința funcției.

De asemenea, CSP i-a propus președintelui Maia Sandu eliberarea din funcție a procurorului general suspendat.

Ilie Gulca
23/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii