Parlamentul va alege din nou un membru pentru CSM. Candidații au fost identificați

Anticoruptie.md
15/11/2023

Comisia juridică, numiri și imunități a admis în concurs opt aspiranți la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului. Noua competiție a fost anunțată după ce membrul CSM din partea Parlamentului, Iulian Muntean, și-a dat demisia în urma scandalului legat de dosarul de corupție în care figura.

Printre candidații admiși sunt Aliona Corcenco, Veaceslav Guțan și Leonid Chirtoacă, care au mai aspirat la această funcție. Ceilalți candidați sunt avocatul Vitalie Ciuchitu, Sergiu Băieșu, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, Tatiana Tabuncic, membră a Consiliului de Integritate, Ion Rusu, Anatolie Minciuna, ex-președinte al Curții de Apel Chișinău, care a intrat anterior în vizorul presei, dar și în atenția Autorității Naționale de Integritate.

Informația despre candidații care au trecut verificarea eligibilității urmează să fie transmisă Comisiei de evaluare.  

CSM este compus din 12 membri, șase judecători și șase non-judecători, numiți de Parlament. La sfârșitul lunii martie, Parlamentul a numit primii trei membri non-judecători în CSM.

Anticoruptie.md
15/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii