Pentru Moldova sprijină candidatura Marianei Durleșteanu. Ce spunea fosta ministră despre Plahotniuc în 2016

Ilie Gulca
11/02/2021

Platforma Pentru Moldova, formată din deputații partidului Șor și foști exponenți ai Pro Moldova, a anunțat, joi, că susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Declarația acestui grup parlamentar a fost făcută după ce Igor Dodon a spus că va înainta șefului statului candidatura fostei sale colege din Guvernul Greceanîi la funcția de prim-ministru. 

„Considerăm că spectacolul de azi, regizat de președintele Maia Sandu și partidul său, este o profanare a normelor constituționale și o bătaie de joc față de cetățeni, care așteaptă rezultate în urma acțiunilor autorităților. Pentru noi, este evident că alegerile parlamentare anticipate, în această situație, sunt inevitabile”, se menționează într-o declarație a acestui grup parlamentar.

„În același timp, înțelegem că până la organizarea acestor alegeri, țara trebuie să fie guvernată. În caz contrar, ne așteaptă un haos total și adâncire totală a crizei în care ne aflăm”.   

Trebuie spus că Mariana Durleșteanu a făcut declarații critice la adresa lui Vladimir Plahotniuc în 2016 în contextul ecizie a autorităților de a pune pe umerii cetățenilor 1 miliard de dolari furați din sistemul bancar. 

„E aberant să auzi așa ceva. Cum să dea el dezlegare pentru marea curățenie? Cred că a venit momentul când mediul de afaceri, miniștrii, politicienii etc. ar trebui să refuze să se mai lase hărțuiți de o persoană care se pretinde a fi „omul cu hățurile” [Vladimir Plahotniuc – n.r.] și subjugă cetățenii acestei țări. El se crede „geniul politic” al Moldovei care știe inclusiv cine va câștiga alegerile.

Ilie Gulca
11/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii