Premierul interimar a dispus înăsprirea măsurilor de asigurare a securității

Julieta Saviţchi
29/11/2015

Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat duminică, 29 noiembrie, o dispoziţie în care solicită mai multor instituţii să-şi intensifice activitatea în asigurarea securităţii naţionale. Documentul a fost semnat cu câteva ore înainte de începerea unor acţiuni de protest în masă, anunţate de către Platforma civică “DA”.

Şeful interimar al Cabinetului de miniştri a trimis dispoziţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Justiţiei, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Procuraturii  Generale, Biroului pentru Reintegrare şi Cancelariei de Stat în legătură cu factorii de risc cu caracter intern şi extern pentru securitatea Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Gheorghe Brega a solicitat prevenirea şi descurajarea manifestărilor violente, asigurarea caracterului paşnic al acţiunilor de protest, intensificarea controlului asupra cetăţenilor străini, monitorizarea situaţiei din Zona de Securitate cu regiunea transnistreană, intensificarea acţiunilor de prevenire a terorismului.

Potrivit dispoziţiei, instituţiile vizate sunt obligate să menţină un dialog continuu cu partenerii străini, dar şi cu cetăţenii Republicii Moldova, şi să evite abuzurile şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor omului.

 

Julieta Saviţchi
29/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii