Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, așteptată la Chișinău // Ea va participa la Adunarea „Moldova Europeană”

Crina Dumitriu
20/05/2023

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa duminică, 21 mai, la Adunarea „Moldova Europeană” din Piața Marii Adunări Naționale, la care sunt așteptați peste 100 000 de cetățeni. 

„Aștept cu nerăbdare să mă aflu duminică la Chișinău pentru a susține alegerea europeană a Moldovei. Locul dumneavoastră este în Uniunea Europeană și vă susținem pe deplin pe calea spre viitoarea aderare. Parlamentul European va fi întotdeauna un prieten adevărat și un aliat al Republicii Moldova. Pentru că pentru noi nu există nicio îndoială: viitorul nostru este împreună", se araă într-un mesaj transmis cetățenilor moldoveni. .

Roberta Metsola va susține un discurs în cadrul Adunării Națională „Moldova Europeană” și se va întâlni cu președinta Maia Sandu și cu prim-ministrul Dorin Recean.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a mai fost în Republica Moldova în noiembrie 2022. Atunci ea a ținut un discurs în Parlamentul Republicii Moldova și a ținut o cnferință de presă împreună cu președinta Maia Sandu.  

Roberta Metsola Tedesco Triccas este o politiciană malteză. Ea a fost aleasă pentru prima dată ca membru al Parlamentului European în 2013 și reprezintă Malta. Din 18 ianuarie 2022, este președintă a Parlamentului European.

Adunarea „Moldova Europeană” se desfășoară la inițiativa președiontei Republicii Moldova Maia Sandu, pentru ca cetățenii să demonstreze susținere pentru calea europeană a Moldovei.

Programul Adunării „Moldova Europeană” poate fi găsit aici. 

Crina Dumitriu
20/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii