Procurorul general interimar, cu plângere la CSP. Ce se va întreprinde în cazul conturilor sale sparte

Anticoruptie.md
16/12/2022
Captură video

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat pe procurorul în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Chișca, să investigheze spargerea conturilor procurorului general interimar, Ion Munteanu. Asta, după ce ultimul a depus o sesizare în acest sens.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a sesizat CSP în ceea ce privește acțiunile ilegale care au dus la spargerea e-mail-ului  său, dar și a contului de Telegram, ulterior conversațiile sale fiind publicate.

Conversațiile procurorului general interimar au fost publicate pe data de 25 noiembrie, iar din acestea ar reieși că  ar deține prin persoane interpuse proprietăți pe care nu le-a declarat și ar asigura „protecția” pentru anumite afaceri.

Conturile de Telegram al preşedintei Maia Sandu şi ale câtorva miniştri din Guvernul Gavriliţa au fost sparte. Pretinsele mesaje private ale oficialilor au fost plasate pe un portal numit Moldova-Leaks.

Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Schimbării au solicitat pornirea unei anchete penale pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de spargerea conturilor de Telegram ale demnitarilor de stat. Cele două formațiuni au publicat o declarație comună, în care au solicitat o investigație penală cu privire la presupusele ingerințe în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), prin prisma depășirii atribuțiilor de serviciu.

Anticoruptie.md
16/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii