Regretul pe jumătate al lui Lilian Carp: „Semnătura, nu și acțiunile”

Anticoruptie.md
13/06/2023
Colaj CIJM

Proaspătul candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea partidului de guvernământ, Lilian Carp, regretă faptul că și-a pus semnătura pe demersul în care fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, era propus pentru funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la Pro TV.

Lilian Carp, în 2015 deputat din partea Partidului Liberal, menționează că această decizie a fost una luată în interiorul formațiunii. Acesta mai declară că regretă semnătura, nu și acțiunile, și amintește că a părăsit majoritatea parlamentară care a înaintat candidatura lui Vlad Plahotniuc.

„A fost o decizie colectivă, în urma căreia a fost înaintat demersul de participare la guvernare. Am avut o opinie separată în deciziile pe care le-am luat, uneori semnam demersuri pentru a fi puse pe ordinea de zi, proiecte contrare majorității parlamentare din care făcea parte PL-ul. Eu regret acea semnătură, dar nu regret acțiunile pe care le-am întreprins. Au fost acțiuni corecte. Am părăsit atunci acea majoritate parlamentară”, a spus Carp.

Vladimir Plahotniuc a fost propus repetat la funcţia de prim-ministru de către majoritatea parlamentară în ianuarie 2016, după ce primul demers nu a fost acceptat de președintele Nicolae Timofti. Ultimul a invocat faptul că Plahotniuc nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru.

 

Anticoruptie.md
13/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii