SIS susține că în cazul judecătorului Dorel Musteață nu există îmbogățire ilicită și nici factori de risc  

Ilie Gulca
25/11/2021

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a precizat miercuri seară că informația conținută de nota informativă publicată de fostul deputat Alexandr Slusari nu are caracter probatoriu și nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în cazul judecătorului Dorel Musteață.

Inițial, SIS a recunoscut că nota publicată de Alexandr Slusari, nr. 5/171, despre magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a fost remisă pe 28 ianuarie 2020, cu titlu de informare, Procuraturii Generale.

La rândul ei, Procuratura Generală nu a demarat nicio acțiune în cazul celor doi magistrați.

În octombrie curent, la solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului și pentru că Procuratura Generală nu a început investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020, SIS a realizat un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Musteață.

Drept rezultat, a fost stabilit faptul că informația primară prezentată Procuraturii Generală nu are caracter probatoriu și nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului Musteață. Aceste date au fost prezentate Comisiei parlamentare de profil.

În același timp, conducerea Serviciului a dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS cu nr. 5/171 din 28 ianuarie 2020 a ajuns în posisia lui Alexandr Slusari.

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a publicat marți o notă a SIS, care semnalează caracterul disproporționat al situației materiale a judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat și relațiilor acestora cu Dorin Damir și, respectiv, Veaceslav Platon.

Ilie Gulca
25/11/2021Follow us on Telegram

Comentarii