Un cetățean azer a reușit să scape de polițiștii de frontieră după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. Reacția Poliției de Frontieră

Anticoruptie.md
06/11/2023
t.me/s/luchianiuc_com

Un pasager căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova a reușit să scape de filtrele de control instituite suplimentar la Aeroportul Internațional Chișinău. Este vorba de un cetățean azer în vârstâ de 38 de ani, care a ajuns la Chișinău cu o rută din Turcia. Contactați de anticoruptie.md, reprezentanții Poliției de Frontieră au confirmat informația, menționând că în prezent se întreprind măsuri de căutare și de reținere a persoanei. 

Fotografiile cu momentul în care bărbatul trece de un turnichet au fost publicat pe pagina de telegram a bloggerului Eugen Luchianiuc. Cele trei imagini au fost completate cu textul „Iată cum a fugit astăzi, din aeroport, un pasager căruia i-au interzis intrarea în Republica Moldova”. 

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. Novițchi nu a oferit detalii despre motivul pentru care bărbatului i-a fost refuzată intrarea, în schimb a precizat că responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Internte (MAI) sunt implicați acum în măsuri de căutare și de reținere a persoanei. 

„Poliția de Frontieră a emis o orientare pe numele unui cetățean al Azerbaidjanului în vârstă de 38 de ani, care în mod ilegal a părăsit teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Străinul a sosit în Republica Moldova ieri, 5 noiembrie 2023, cu o rută din R. Turcia. În continuare, împreună cu alte subdiviziuni ale MAI se întreprind măsuri de căutare și de reținere a persoanei”, a precizat Novițchi pentru anticoruptie.md.

Amintim că după atacul armat din iunie curent de la Aeroportul Intrernațional Chișinăul (AIC), când un polițist de frontieră și un angajat al Serviciului de Securitate al Aeroportului Chișinău au fost uciși de un cetățean tadjik, autoritățile au instituit măsuri suplimentare de securitate. Mai exact, echipele de patrulare au suplimentate și au fost deschise posturi speciale în Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată s-a decis ca datele pasagerilor care se îndreaptă spre Republica Moldova să fie verificate înainte de decolare. 

Anticoruptie.md
06/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii