Victor Chironda a fost demis de la Primăria Chișinău: „Era clar de ceva timp că nu mă încadrez în această echipă a corupților din primărie”

Irina Odobescu
02/07/2021
Foto: Victor Chironda via Facebook

Viceprimarul de Chișinău Victor Chironda a fost demis, vineri, de la conducerea primăriei Chișinău cu votul a 28 de consilieri, după solicitarea primarului Ion Ceban, în baza constatărilor anchetei de serviciu. Deja fostul funcționar Chironda a susținut „că această plecare nu e o tragedie și că „era clar de ceva timp că nu mă încadrez în această „echipă de vis” a corupților din primărie”. 

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința Consiliului Municipal Chișinău a fost o răfuiala politică tipică. Și nu este atât o răfuială a primarului cât a celor care controlează domeniul construcțiilor în oraș. Nu este vorba de un grup de câteva persoane, ci de un întreg sistem. ... Acest sistem, această caracatiță a construcțiilor este foarte mare și are reprezentanți în multe partide, în organele statului și mai ales în primărie.

Și această caracatiță s-a arătat foarte deranjată că un oarecare viceprimar a îndrăznit să i se opună, așa cum am făcut-o în acești aproape doi ani de activitate. Iar în cazul hotelului Național sistemul s-a supărat așa de tare încât a decis să mă demită, cu acordul și suportul plenar celui care ar fi trebuit să mă apere”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook. 

Câteva zile în urmă Victor Chironda a solicitat Centrului Național Anticorupție (CNA) pornirea unei cauze penale pe numele SRL Stil Proiect Lux. Compania ar fi primit „în mod fraudulos dreptul de arendă al unui teren de 17 ari la un preț simbolic și urmează să contruiască o clădire în interiorul curților de locuit”. 

Precizăm că primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a dispus formarea unui grup alcătuit din cinci persoane pentru a stabili de ce viceprimarul Victor Chironda a fost absent de la serviciu. Dispoziția lui Ivan Ceban a fost emisă după ce viceprimarul a adus acuzații la adresa arhitectului-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a autorizației de demolare a hotelului „Național”.

Ancheta de serviciu pe numele viceprimarului de Chișinău, Victor Chironda, ar urmări demisia acestuia „ilegal, cu fictivități” și ar avea ca scop „hărțuirea, discreditarea și discriminarea” vizatului. Toatea acestea au fost punctate de Oxana Eșanu, avocata lui Chironda.

Irina Odobescu
02/07/2021Become a Patron!

Comentarii