Vlad Plahotniuc: „Trebuie să facem curăţenie în sectorul bancar și cel al instituțiilor de drept”

Anticoruptie.md
01/08/2016
Vlad Plahotniuc. Foto: Facebook.com/plahotniuc

La sfârşitul sesiunii parlamentare primăvară-vară, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook, omul de afaceri Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte al PD şi coordonator executiv al Consiliului Alianţei de guvernare, îşi felicită colegii din coaliția majoritară și de la Guvern pentru rezultate. 

„Am reuşit să îndeplinim foaia de parcurs convenită cu partenerii externi și să ajungem la un acord cu FMI. Iar asta nu e o laudă, ci o constatare confirmată prin rezultate. Faptul că Parlamentul, Guvernul, partidele și grupurile politice din Coaliție au lucrat ca o echipă - a făcut ca aceste obiective importante să fie atinse, în acest context Republica Moldova să înceapă să redevină o țară credibilă în ochii partenerilor de dezvoltare, iar finanțările externe să fie deblocate”, se arată în mesaj.

Businessmanul susţine că realizările „s-au făcut pe fundalul bruiajului din partea opoziției și a unor grupări de interese conduse din afara țării, care tare mult și-au dorit ca Moldova să eșueze”.

„Există însă ceva pozitiv și în asta, cu cât bruiajul lor este mai mare, cu atât rezultatele noastre devin mai vizibile prin contrast. Munca grea însă abia începe, nu e timp de prea multă odihnă, trebuie să ne atingem alte obiective importante, să facem curățenie în sectoarele vitale ale statului, în special în cel bancar și cel al instituțiilor de drept. Nu se poate face totul în câteva luni, dar suntem pe drumul cel bun, lucru confirmat și de partenerii noștri externi”, potrivit mesajului.

Vlad Plahotniuc nu a comentat însă acuzaţiile lansate atât de Mihail Gofman, cât şi de Veaceslav Platon privind implicarea sa în fraudele bancare. 

Mihail Gofman, fost şef adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor de la CNA, a declarat la o conferinţă în SUA că „în jaful miliardului, principalul beneficiar este Vlad Plahotniuc, reprezentantul important al elitei politice”. 

La scurt timp, după ce a fost învinuit de procurorii Anticorupţie de implicare în fraudele bancare, şi Veaceslav Platon a lăsat să se înţeleagă acelaşi lucru. „Problema e că toți știu că Vlad Plahotniuc stă în spatele furtului miliardului. Eu mă pregăteam să fac depoziții pe acest caz pentru organele de drept de peste hotare. Am date despre faptul cum a fost realizat furtul, de ce a avut loc”, ne-a declarat omul de afaceri Veaceslav Platon în cadrul unui interviu, cu puţin timp înainte ca să fie reţinut. 

Anticoruptie.md
01/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii