Sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane de lei, în dosarul penal pe numele lui Ion Druță

Anticoruptie.md
30/10/2019

Procurorii au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 12,8 milioane de lei, în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită, în care este vizat fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, anunță Procuratura Anticorupție.

Printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră:
- trei bunuri imobile (încăperi locative), situate în mun. Chișinău;
- un autoturism fabricat în anul 2016;
- alte șase bunuri imobile (încăperi nelocative), mun. Chișinău;

Toate bunurile sunt înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

Amintim că, la 2 octombrie, președintele Curții Supreme de Justiție a fost reținut, pentru 72 de ore, de procurorii anticorupție. Oamenii legii au depistat în cadrul perchezițiilor în biroul și domiciliul magistratului „obiecte care confirmă bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită”.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit la 23 septembrie urmărirea penală pe numele lui Ion Druță în baza art. 330/2 alin. (2), Cod penal, îmbogățire ilicită. La 24 septembrie, CSM a admis ridicarea imunității președintelui CSJ. În aceeași zi, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu angajații CNA, au efectuat percheziții în biroul judecătorului. La 29 septembrie, au fost efectuate percheziţii acasă la Ion Druță. Ulterior, la 4 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că Ion Druță a fost pus sub învinuire, pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. De asemenea, procurorii au cerut aplicarea arestului preventiv. Demersul acestora însă a fost respins.

Anticoruptie.md
30/10/2019Become a Patron!

TestRapid

Comentarii