Kozak nu mai vine săptămâna asta la Chișinău // Precizările Președinției Moldovei

Cornelia Cozonac
18/10/2021
Captura

Șeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, nu mai vine la Chişinău în această săptămână pentru a discuta despre semnarea contractului de furnizare a gazelor naturale, așa cum a scris luni presa, citând o declarație a vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi. Explicațiile au venit luni seara din partea Președinției Moldovei.  

„Președinția Republicii Moldova confirmă că săptămâna trecută a expediat în adresa domnului Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, invitația de a efectua o vizită la Chișinău. Oficiul domnului Dmitri Kozak a revenit cu informația că în săptămâna curentă vizita în Moldova nu este posibilă”, se arată  într-un comunicat de presă de la Președinție. 

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, a criticat conducerea țării pentru că nu a oferit detalii despre vizita pe care șeful administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, urma să o întreprindă săptămâna aceasta la Chișinău. El a mai criticat și lipsa de transparență în comunicare a puterii, dar și a MoldovaGaz care, în viziunea lui, ar induce premeditat o stare de panică în rândul cetățenilor.

Șeful adjunct al Administrației Președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, autorul planului eșuat de rezolvare a conflictului din Transnistria în 2003, a întreprins la 11 august curent o vizită la Chișinău, unde a fost primit de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. La Chișinău el s-a mai întâlnit cu foștii președinți Igor Dodon și Vladimir Voronin, actualmente deputați în Parlament. Printre temele discutate cu președinta Maia Sandu și reprezentanți ai majoritîții parlamentare au fost relansarea relațiilor economice, furnizarea de gaze naturale și problema transnistreană. Atunci el a declarat că diferendul transnistrean este problema internă a Republicii Moldova, declarație ce a stârnit discuții controversate la Chișinău.   

 

Cornelia Cozonac
18/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii