Acuzatori de la Procuratura Anticorupție, somați să plece din sistem. Dosarele de rezonanță pe care le-au gestionat

Anticoruptie.md
29/01/2020

Mai mulți acuzatori de stat de la Procuratura Anticorupție ar fi fost somați să plece din sistem. Este vorba despre Dorin Compan, Mihail Ivanov, Roman Statnîi și Vladislav Bobrov. În timp ce Procuratura Generală nu comentează informația apărută în presă, unii procurori afirmă că nu știau despre faptul că sunt invitați să-și dea demisia.

Mihail Ivanov este procurorul Anticorupție care a gestionat mai multe dosare de rezonanță, între care dosarul privind privatizarea Întreprinderii de Stat Air Moldova și dosarul ambulanțelor. Ivanov a fost acuzator și în dosarul fostului ministru al Dezvoltării Informaţionale, Vladimir Molojen, învinuit că, acum 11 ani, a încheiat din numele Întreprinderii de Stat Registru, al cărei director era pe atunci, contracte de publicitate cu firma fiului și soției sale, Altent-Com, chiar dacă acestea nu erau necesare, întrucât Registru și așa este monopolistă în domeniul perfectării actelor de identitate.

Procurorul Roman Statnîi a reprezentat acuzarea de stat în dosarul intentat pe numele fostului judecător Oleg Sternioală, pentru spălare de bani.

Dorin Compan, detașat de la Procuratura Anticorupție pentru a îndeplini funcțiile de șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a gestionat, în ultimii ani, mai multe dosare de rezonanță, între care dosarul licitațiilor trucate în Sănătate, dosarul în care este vizat fostul viceministru al Economiei Valeriu Triboi, cercetat penal pentru corupţie, dosarul fostului ministru al Agriculturii, Eduard Grama, precum și dosarul „tomograf”.

Vladislav Bobrov, al patrulea procuror care ar fi fost somat să plece din sistem, a gestionat și el mai multe dosare de rezonanță, printre care dosarul directoarei Complexului muzeal Orheiul Vechi, Lilia Colțaprecum și dosarul Varzari.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a evitat să confirme sau să infirme că procurorii respectivi au fost somați să plece.

Anticoruptie.md
29/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii